Glasvervanging

GLASVERVANGING

  • Enkel glas
  • Dubbel glas
  • Isolerend glas (HR, HR+, HR++, HR+++)
  • Draadglas en figuurglas
  • Ventilatie roosters op de beglazing.

René Verhagen Schilderwerken vervangt uw kapotte ruit(en), maar helpt u ook de juiste keuze te maken in beglazing om uw woning beter te isoleren. Enkel glas isoleert bijna niet. Warmte, maar ook koele lucht gaat gemakkelijk verloren via het glas. Uw investering voor isolerend glas verdient u snel terug, omdat uw stookkosten zullen dalen en bij verkoop krijgt u een hoger energielabel. Dit is uiteraard van invloed op de verkoopprijs van uw woning. Het energielabel is verplicht bij verkoop of verhuur van uw huis.

Het warmteverlies door een ruit wordt uitgedrukt in de U-waarde. Dit betekent  hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolerende werking van het glas. Enkel glas heeft een U-waarde van 5,8. Er is tegenwoordig isolatieglas op de markt met een U-waarde die fors lager is dan 1,0.

Wij helpen u graag verder op het gebied van isolerend glas, want:

  • er zijn veel varianten verkrijgbaar met het daaraan hangende prijskaartje
  • de U-waarde is van belang
  • uw eigen ‘glassituatie’ op dit moment is van belang.

Dubbel glas

(Isolerend) dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas is gevuld met droge lucht.

Hoogrendements triple-beglazing

Triplebeglazing, ook wel drievoudig glas of driedubbel glas (HR+++) genoemd, heeft een betere isolerende werking dan hoogrendements isolerend dubbelglas en bestaat uit drie glasplaten die door twee afstandhouders van elkaar worden gehouden.
Op een van de binnenzijden van het glas is een heel dunne coating aangebracht en de spouwen zijn gevuld met gas.

Isolerend glas (HR, HR+ en HR++)

Hoogrendements (HR+ of HR++) isolatieglas heeft een veel betere warmte-isolatie dan standaard isolatieglas. Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een heel dunne coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld. De gebruikte gassoorten zijn (meestal) argon en krypton.

Hoogrendements vacuümbeglazing

Dit is isolerend dubbelglas waarbij tussen de twee dunne glasplaten een vacuüm is aangebracht. Dit type beglazing kan U-waarden halen vergelijkbaar met die van hoogrendements isolerend dubbelglas. Een van de glasplaten heeft een heel dunne coating. Om de afstand tussen de glasplaten te waarborgen wordt tussen de glasplaten kleine glasparels aangebracht.

Welk isolatieglas past het beste bij uw woning en budget?

De verschillende soorten isolatieglas hebben allemaal hun specifieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Verder is ook de kwaliteit en de maatvoering van het bestaande kozijn belangrijk als de bestaande beglazing vervangen moet worden door isolatieglas. Niet elk kozijn is geschikt voor bijv. triple-beglazing en zou daarvoor aangepast of vervangen moeten worden.

Bij de aanschaf van isolatieglas speelt de U-waarde van het glas dus een grote rol. Hoe lager de U-waarde des te beter het glas isoleert. Laat u dus vooraf goed informeren als u over wilt gaan tot aanschaf van isolatieglas. René Verhagen Schilderwerk helpt u graag hierbij!